Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Bento doboz

Rendezés:
5 / 5 csillag!(4)
2.900 Ft
Raktáron
2.900 Ft
Előrendelhető
5 / 5 csillag!(2)
2.900 Ft
Raktáron
5 / 5 csillag!(2)
2.900 Ft
Előrendelhető
5 / 5 csillag!(2)
2.900 Ft
Előrendelhető
3.950 Ft
Előrendelhető
3.950 Ft
Előrendelhető
3.950 Ft
Előrendelhető

A bento doboz, mint japán különlegesség

Az egészséges táplálkozás híveként olyan uzsonnás dobozt keresel, amelyben minden harapnivaló tökéletesen elfér? Szereted, ha az ételeid nem csak az ízlelőbimbóidat, de a szemeidet is kényeztetik? A többszintes bento dobozokban a rekeszes kialakításnak köszönhetően akár egy egész napi hideg élelmet is magaddal vihetsz. Ha érdekel, honnan indult ezeknek a nagyszerű dobozoknak a története és szeretnéd jobban megismerni a bennük rejlő lehetőségeket, íme egy kis összefoglaló.

A bento doboz eredete

A bento doboz Japánból származik, ahol már a 17. századtól kezdve használják. A szó eredetileg nem magát a dobozt, hanem a japánoknál máig népszerű, hagyományos egytálételt jelentette. A bentót, akárcsak mi a szendvicseinket, otthon készítik el, majd az iskolában és a munkahelyen fogyasztják. A finomság főleg rizsből, halból vagy egyéb húsokból, zöldségekből és savanyúságból tevődik össze.

Rendkívül takarékos népként, a japánok az ételt az előző napi maradékokból állítják elő, miközben az ízek és a tálalás tekintetében a harmóniára törekednek. Az alapanyagokat igyekeznek olyan apróra vágni, hogy ezáltal könnyebb legyen a pálcikát használni. 

A japánok a bentót az 1600-as évekig még főleg zacskókban vagy kis edényekben tárolva szállították. Az első dobozok fából gyártott, lakkozott ételhordók voltak, amelyeket a kézügyességgel megáldott mesterek különféle módon díszítettek. A századok folyamán a doboz formájával párhuzamosan, a finomságok összetétele is megváltozott, az 1800-as évektől kezdve rengeteg szakácskönyv látott napvilágot. Egyes kötetek kifejezetten az ünnepekhez köthető bentók elkészítéséhez adtak tippeket.

A bento, mint étel és doboz, a 21. században a nyugati országokat is meghódította. Ha bentót szeretnél uzsonnázni, gyakorlatilag a bármilyen otthoni alapanyagból dolgozhatsz. A gyerekeket formára vágott zöldségekkel és kenyérszeletekkel is meglepheted.

Milyen bento dobozok várnak rád nálunk? 

Webáruházunkban a bento doboz kategória alatt korosztályra tagolva láthatod az általunk kínált termékeket. A gyerek bento dobozok a hagyományos, többszintes kialakítás mellett a kicsik igényeit követik. A bájos figurákkal díszített ételszállítók között válogatva, a kislányok és kisfiúk egyaránt megtalálhatják a kedvenceiket. A felnőttek dobozain a természet ihlette motívumok, levelek, gyümölcsök és virágok kaptak helyet.

A bento dobozok közös jellemzője, hogy nagyon könnyű bennük a rendszerezés. A tágas belső terek és a kivehető rekeszek mind a praktikus vonalat képviselik. A kisebb péksütemények, az egészséges harapnivalók és a szendvicsek jól elférnek egymás közelében. A dobozokhoz kanál, villa és egy evőeszköztartó tálca is tartozik. Ezek segítségével akár a saláták vagy más köretek elfogyasztása sem jelenthet problémát.

Mivel a termékek kizárólag BPA mentes anyagból lettek előállítva, így nem kell attól tartanod, hogy egészségre káros vegyületek érintkeznek az ételekkel. Az ínycsiklandó finomságokat nem szükséges külön becsomagolnod, ahogy elkészültek, már mehetnek is a doboz rekeszeibe. Mindezzel sokat tehetsz a hulladékmentes életvitel kialakításáért és a bolygó védelméért.

Tekintsd át webshopunk bento doboz kínálatát, és rendelj házhoz kényelmesen online!

Keresés