Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szívószálas kulacs gyerekeknek

Rendezés:

Szívószálas kulacs gyerekeknek

 

A szívószál nem újkeletű találmány, gyakorlatilag egyidős az emberiség történetével. A kezdetleges változatok több ezer évvel ezelőtt, szalmaszálak felhasználásával készültek. Az alapanyagok a 19. századig természetes eredetűek voltak, az újkorban például az angolperje számított népszerűnek. Az ilyen szívószálak azonban kellemetlen mellékízt hagytak maguk után. Ezt megelégelve, egy amerikai úriember, Marvin Chester Stone megalkotta a világ első mesterséges szívószálát, amit papírból állított elő. Mivel Stone hamar rájött, hogy a papír könnyen átázik, a találmányát parafin viasszal tette vízhatlanná. Az 1800-as évek végére már egy egész gyárat szentelt a szívószálaknak.

A napjainkban oly népszerű, harmonikaszerűen hajlítható típus 1937-ben látta meg a napvilágot Joseph Friedman jóvoltából. A műanyag alapú szívószálak gyártása viszont csak az 1960-as évektől indult meg. Az ilyen szívószálak készítése olcsó volt, ráadásul a papírral ellentétben elég strapabírónak számítottak.

Érdekesség, hogy az elmúlt években a környezetkímélőbb életmód terjedésével párhuzamosan, újra divatba jöttek a természetes szívószálak. Mellettük egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan tartós, nem eldobható változatok is, mint a szilikon. A nálunk kapható szilikonos szívószálas gyerek kulacs termékek a hulladékmentes szemlélet jegyében készültek.

Miért jó a szilikon szívószálas kulacs gyerekeknek?

Mivel a gyerekek szeretik a műanyag szívószálakat rágcsálni, így azok gyorsan tönkremennek és egy használat után a szemetesben végzik. A felmérések szerint a világban évente körülbelül 280 millió tonna műanyag kerül legyártásra, amelynek harmadát pár hónapon belül el is dobják a felhasználók. Ezek a termékek nem tűnnek el, hanem felhalmozódnak a környezetben.

A tengeri és a folyami halak szervezetében elég nagy mennyiségben mutathatók ki a mikroműanyag részecskék. Rajtuk keresztül az emberiség nem csak az élővilágot, de saját magát is mérgezi. A szilikon szívószálak nagy előnye, hogy egyszerűen tisztíthatók, bírják a terhelést és sokkal több ideig lehetnek használatban, mint a műanyag társaik. Egy BPA mentes és szilikon szívószálas gyerek kulacs tehát minden szempontból tökéletes választás a kicsik italainak tárolására.

Melyik a legjobb gyerek szívószálas kulacs? Találd meg nálunk!

A webáruházunkban kapható összes szívószálas kulacs gyerekeknek BPA felhasználása nélkül, ellenálló tritán műanyagból készült. Ezek a termékek a kialakításuknak köszönhetően törhetetlenek és akár mosogatógépben is tisztíthatók. A kulacsok belsejébe egy hajlékony szilikon szívószál került, ezáltal az italfogyasztás a gyerekek számára nem csak kényelmes, de a kiömléstől sem kell tartaniuk. A kupakok szintén cseppmentesen zárhatók, a hordozhatóságról pedig egy fogantyú gondoskodik. A kicsik legnagyobb örömére a kulacsok külső felületét vidám minták díszítik. A lányokat unikornis, valamint cuki láma, a fiúkat pedig Leó oroszlán és barátai várják.

Válaszd ki gyermekeiddel a nekik tetsző kulacsokat, és rendelj házhoz még ma!

 

Keresés