Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

bambusz evőeszköz

Rendezés:

Bambusz evőeszköz minden korosztály számára

Az evőeszközök története több ezer éves múltra tekint vissza. Az első típusok még a természetben előforduló anyagokból készültek, ilyen volt például a kagyló, a kő vagy éppenséggel a fa. A nyéllel ellátott kanalak az ókorban jelentek meg, a görögök és rómaiak bronzból, valamint ezüstből előállított változatokat használtak. Minél előkelőbb volt az alapanyag, annál jobban kifejezte a tulajdonosa társadalmi státuszát.

Európában legkésőbb a villa terjedt el, a korai feljegyzések a 11. századból származnak. Érdekesség, hogy egészen a 17. századig mindenki a saját evőeszközével együtt indult útnak, a másét nem szívesen használták. Az 1900-as években aztán a tömegtermelés vált általánossá és ezzel párhuzamosan a különféle műanyag evőeszközök is teret követeltek maguknak. Az eldobható kések, villák és kanalak addig soha nem látott méretű hulladékot termeltek a Földön.

Bár a kormányok az utóbbi években egyre szigorúbb rendeletekkel igyekeznek kiszorítani az ilyen evőeszközöket a mindennapi életből, a helyettesítő termékek még mindig nem épültek be a köztudatba. A webáruházunkban most egy igazán remek lehetőséget kínálunk neked, amivel te is csökkenteni tudod a hulladéktermelésedet. Ha környezetbarát és könnyen lebomló evőeszköz készletet keresel, ismerkedj meg a bambusz termékeinkkel!

Miért jobb egy bambusz evőeszköz készlet, mint a műanyag?

A bambusz a perjefélék családjába tartozó örökzöld növény, amelynek napjainkban több, mint 1000 fajtája ismert. Természetes módon Kelet-Ázsiában és Észak-Ausztráliában fordul elő, de a fenntartható gazdaságokban sem számít ritkaságnak. Sőt, a növekvő szerepe miatt egyre több helyen foglalkoznak a termesztésével.

A bambusz a műanyaggal ellentétben egy biológiailag teljesen lebomló anyag, vagyis nem szennyezi a környezetet. A belőle készített evőeszközök semmiféle káros vegyületet nem tartalmaznak. A bambusz a leggyorsabban növekvő növényként könnyen telepíthető, és a gondozása sem igényel hatalmas szaktudást vagy komolyabb pénzügyi ráfordítást. Műtrágyák és mesterséges növényvédő szerek nélkül is felnevelhető. Mivel az emberi felhasználásra ültetett bambusz nem azonos a pandák élelmeként szolgáló növénnyel, nem kell az állatok jövője miatt aggódnod. A bambusz fa evőeszköz tehát egy remek opció a műanyag helyettesítésére és a környezettudatosabb életmód kialakítására.

Milyen bambusz fa evőeszköz készlet vásárolható meg nálunk?

A bambuszból készített evőeszközök a sorja mentes és esztétikus kialakításuk miatt a 21. században is megállják a helyüket. A kemény és erős bambusz anyag sokszori felhasználást tesz lehetővé. A felnőtt kézbe illő bambusz kanál, villa, kés és szívószál a fémérzékenységgel küzdők számára is ideális megoldást kínálnak.

A termékeket mind kézzel gyártották, egy darab bio bambusz felhasználásával. A faragás, a sorjátlanítás és a csiszolás során sem alkalmaztak gépeket. A bambusz fából készült evőeszközök akár mosogatógépben is tisztíthatók. A praktikus szállítás érdekében pedig a készlethez egy vászon utazótáskát kapsz.

Lepd meg magad és szeretteidet te is egy környezetbarát bambusz evőeszköz készlettel!

Keresés