Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szívószál

Rendezés:

Környezetbarát szívószál az egész családnak

 

A szívószál egy több ezer éves találmány, amely már az ókorban is népszerű eszköznek számított. Az első változatok még természetes anyagokból készültek, a legkorábban a szalma használata terjedt el.  Bár a későbbi évszázadokban a szívószálak formája alig változott, az alapanyagok listája a földrajzi adottságokat is figyelembe véve, szélesedett. Mivel az angolperje elterjedt növény volt, az újkorban a számos alkalmazási terület mellett, szívószálakat is gyártottak belőle. A ilyen zöld szívószálak azonban az italok fogyasztása közben kellemetlen, fűhöz hasonlatos mellékízt hagytak maguk után, és könnyen beleázhattak a pohárba.

A bosszantó aromáktól megundorodva, az amerikai Marvin Chester Stone az 1800-as években papírszívószálakkal kezdett kísérletezni. Bár az íz problémáját megoldotta, az új termékek a perjéhez hasonlóan nagyon gyorsan átáztak. A nedvesség visszatartására a feltaláló parafin viasszal vonta be a szívószálak belső és külső felületeit. Az ötlet olyannyira bevált, hogy Stone a század végére már egy önálló gyárat alapított a szívószálak előállítására.

A papír szívószálakat az 1960-as évektől a sokkal szennyezőbb, de olcsóbb műanyag termékek követték. A 21. század hajnalára világossá vált, hogy a temérdek műanyag áru, beleértve a szívószálakat is, óriási gondokat okozhatnak a környezetben. Manapság a mikroműanyag részecskék már a tengeri élőlények szervezetében is kimutathatók.

Ha szeretnél aktívabban részt venni a nem lebomló hulladék mennyiségének csökkentésében, célszerű az egyszerhasználatos eszközeidet tartósabb változatokra cserélned. Webáruházunkban az öko szívószál készleteinkkel most ebben kívánunk segíteni neked.

Mit ad neked egy újrahasznosítható szívószál?

A műanyagmentes és környezetbarát termékeinkkel a Föld értékeit és a pénztárcádat egyaránt óvni tudod. Mivel a nálunk kapható, többször használható szívószál szetteket bárhova magaddal viheted, így nem szükséges mindig műanyag változatokat vásárolnod. A tartós alapanyagokból készült szívószálak bírják a strapát és sokszori alkalmazás után sem mennek tönkre. Élelmiszerbiztosak, ami azt jelenti, hogy káros anyagok felhasználása nélkül készültek, ezért veszélyes vegyületek sem fognak kioldódni belőlük. Ellentétben a BPA-val gyártott műanyag termékekkel, ahol a biszfenol A egy bizonyos határértéken felül, különféle egészségkárosító folyamatokat indíthat el a szervezetben.

A fém, a bambusz és a szilikon szívószálak egytől-egyig kiválóan tisztíthatók, akár mosogatógépbe is rakhatod őket. Érdekesség, hogy a bambusz az egyik leggyorsabban növekvő növény a világon, amelynek gondozása kevés anyagi és fizikai ráfordítást igényel. Jó tudnod még, hogy az emberi használatra ültetett bambusz nem egyenlő a pandák táplálékaként szolgáló fajtával. Azzal tehát, hogy bambuszból gyártott, környezetbarát szívószál terméket vásárolsz, nem veszélyezteted az állatok megélését.

Tekintsd meg webshopunk újrahasználható szívószál szettjeit, és rendelj házhoz a kanapéd kényelméből még ma!

Keresés